VACATURE

Business Development Manager

We zijn op zoek naar een voltijdse verantwoordelijke voor het uitbouwen van onze sales in de Benelux.

 

Lopos zoekt een gedreven Business Development Manager die verantwoordelijk is voor het uitbouwen van de sales activiteiten in de Benelux. Lopos bevindt zich aan de start van de boeiende scale-up fase na een succesvolle start-up fase waarin de product-market fit werd aangetoond. Je prospecteert volgens het go-to-market plan en sluit strategische klantendeals. Je zorgt mee voor de succesvolle technische onboarding van je klanten en detecteert verder internationaal potentieel.

Wat doe je?

 • Je zit mee aan de knoppen van de go-to-market strategie. Je hebt een sterk gevoel voor markttrends en bent in staat om ze te vertalen naar realistische doelen. Je geeft het plan van aanpak mee vorm en organiseert de benodigde verkoopacties om de gestelde doelen te bereiken.
 • Binnen de strategisch vastgelegde marktsegmenten zoek je naar nieuwe zakelijke kansen waar de oplossingen van Lopos toegevoegde waarde creëren. Je bent verantwoordelijk voor het commercieel beheer van a tot z: van het prospecteren van target-accounts tot sluiten van het contract.
 • Na het sluiten van de commerciële deals begeleid je je klanten met de technische onboarding van de hardware en SaaS-oplossing. Je neemt de lead naar alle betrokken technische stakeholders toe en/of partners. Je denkt hierbij proactief na om de klantprocessen te verbeteren.
 • Vanuit tevreden klantenrelaties detecteer je verder potentieel binnen de internationale footprint van je klanten.
 • Je voorziet de organisatie van frisse ideeën en creëert nieuwe zakelijke kansen door altijd twee stappen vooruit te denken. Je opgebouwde inzicht in de markt helpt de organisatie tot slot om het productaanbod op lange termijn te verbeteren.

Interesse?

Stuur dan een e-mail naar peter.vanroosbroeck@lopos.be of vul het contactformulier in. Je hoort snel iets van ons!

Wie ben je?

 • Je hebt een ondernemersgeest en houdt ervan om nieuwe zakelijke kansen te ontwikkelen in een snelgroeiende markt. Je houdt van de uitdaging om een nieuwe oplossing in de markt te zetten en je floreert in de mentaliteit van een scale-up.
 • Je bent een proactieve, klantgerichte teamspeler met een positieve houding en je kan goed luisteren naar prospecten en klanten. Je bent pragmatisch, resultaatgedreven en denkt oplossingsgericht.
 • Je hebt een master diploma in een bij voorkeur technische richting en hebt ervaring in een sterke commerciële B2B-functie.

Wat bieden we?

 • Een unieke kans om mee te groeien met een jonge, dynamische start-up met bewezen product-market fit in volle transitie naar een mature scale-up in het spoor van ervaren ondernemers.
 • Je wordt deel van het kernteam en komt terecht in een professioneel en gedreven team van 7 personen, dat je met open armen ontvangt en ondersteunt waar nodig.
 • We investeren in onze mensen en streven naar een langetermijnrelatie. We bieden een contract van onbepaalde duur met een competitief verloningspakket inclusief laptop, gsm, onkostenvergoeding, hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering.

Waar werken we?

 • We zijn een dynamisch, jong bedrijf en hanteren flexibele werkuren en open thuiswerk policy. Je krijgt vrijheid en de verantwoordelijkheid om grotendeels zelf je dagen in te vullen.
 • Het kantoor is gelinkt aan co-working space Meetdistrict in Gent, Antwerpen en Brussel. Het team komt op afgestemde dagen samen in het kantoor van Gent en/of Antwerpen.

Wat doet Lopos?

Lopos is een Belgische startup en spin-off van imec, UGent en de onderzoeksgroep IDLab die pioniert op het vlak van UWB-technologie (Ultra-wideband). Het bedrijf kwam in de aandacht tijdens de coronapandemie met z’n technologische toepassingen in social distancing met zowel nationale als internationale klanten. Nadien werd de technologie verder uitgebouwd en ontpopte het bedrijf zich tot een volwaardige IoT-nichespeler in de internationale markt van veiligheidswaarschuwingssystemen tussen voertuigen onderling en mensen anderzijds. Lopos zoekt ambitieuze, vooruitstrevende team players die deel willen uit maken van dit succesvol scale-up verhaal.