Producteigenschappen

Waarom kiezen voor onze SafeDistance-wearable?

SafeDistance is een wearable ontwikkeld door Lopos die gebruik maakt van ultra-wideband-technologie (UWB) om automatisch de afstand tussen mensen te meten. Het toestel waarschuwt onmiddellijk wanneer je dichter komt dan de vooraf ingestelde afstand.

Configureerbaar

SafeDistance kan geconfigureerd worden via onze app, die met het toestel connecteert via Bluetooth. De social distancing-parameters kunnen aangepast worden, net zoals de meetingssnelheid. Je kan ook de alarmsoorten (geluid, trillenen licht) en hoeveelheid alarmen personaliseren. Configureer SafeDistance eenvoudig opnieuw wanneer social distancing-richtlijnen wijzigen.

Geen privacyzorgen

SafeDistance houdt geen enkele informatie bij – noch persoonlijke gegevens, noch locatie – en is daardoor volledig in lijn met de GDPR. Je medewerkers hoeven zich dus geen zorgen te maken over privacy. Ze kunnen er zeker van zijn dat persoonlijke gegevens niet opgeslagen of getrackt worden. Ingebruikname kan daardoor snel gaan aangezien vakbonden of HR zonder problemen SafeDistance zullen steunen.

Klaar voor gebruik

Zet de SafeDistance-wearable aan en hij is klaar voor gebruik. Geen nood aan dure infrastructuur zoals beacons of gateways.

Toekomstgericht

Met draadloze software-updates voegen we nieuwe functies toe aan je toestel. We werken voortdurend aan social distancing-mogelijkheden en aan nieuwe functionaliteiten zoals zeer nauwkeurige lokalisatie, vermijden van botsingen, veiligheidszones en toegangscontrole.

Uiterst accuraat

In tegenstelling tot wearables die traditionele Bluetooth- of wifisignalen gebruiken voor lokalisatie, zet SafeDistance ultra-wideband (UWB) in. UWB meet de afstand nauwkeuriger met een foutmarge van minder dan 15 centimeter. Bluetooth daarentegen werkt met een marge van twee tot vijf meter. Geen valse alarmen met SafeDistance dus. De wearable waarschuwt je enkel als je echt te dicht komt.

Kenmerken

 

Ultra-wideband

Ultra-wideband-technologie

SafeDistance gebruikt de revolutionaire ultra-wideband-radiotechnologie. UWB zendt laag energetische signalen uit aan hoge snelheid en bandbreedte. Daardoor is de technologie uitermate geschikt voor een lokalisatie- en afstandsmeting-wearable. Zeker in vergelijking met andere draadloze technologieën zoals Bluetooth.

 

Three alarm types

Drie soorten alarmen

SafeDistance heeft verschillende soorten alarmen die geactiveerd kunnen worden wanneer social distancing niet wordt gerespecteerd: een duidelijke biep (85dBA), trillen, en een rood ledlampje dat oplicht. Beheerders kunnen kiezen om een enkel alarm te gebruiken, een combinatie of alle drie tegelijk.

 

Feedback

Onmiddellijke waarschuwing

Weet meteen of je te dicht bij iemand staat. De afstand tussen gebruikers wordt elke 1,5 seconden gemeten. Er is dus amper vertraging tussen het moment waarop je de ingestelde afstand overschrijdt en het alarm afgaat. Deze onmiddellijke waarschuwing zorgt dat je je beter kan houden aan de social distancing-richtlijnen.

Long battery life

Lange batterijduur

SafeDistance gaat met een volle batterij twee tot vijf dagen mee, zelfs aan het kortste meetinterval van anderhalve seconde. Met de meegeleverde USB-kabel duurt het drie uur om het toestel volledig op te laden. In slaapmodus kan de batterijduur een aantal jaar bedragen.

Always active

Altijd ingeschakeld

Om te zorgen dat de social distance altijd wordt gerespecteerd, kunnen medewerkers SafeDistance niet zomaar uitschakelen om alarmen te vermijden wanneer ze zich niet aan de afstand houden. Het toestel wordt enkel uitgeschakeld tijdens het opladen of wanneer het een aantal uur niet wordt gebruikt.

Scalability

Schaalbaarheid

SafeDistance is erop voorzien om in grote getallen ingezet te worden en heeft geen last van interferentie. Ongeacht het aantal actieve toestellen in een gebied, ze zullen elkaar niet storen en de werking blijft optimaal.

 
SafeDistance technical specifications

Technische specificaties

 • Afmetingen: 9,5 x 4,8 x 1,8 cm
 • Gewicht: 57 gr
 • Geluidssterkte: tot 87 dBA
 • Instelbare alarmafstand (1,5m, 2m,…)
 • Instelbare alarmen (geluidssignaal, trilsignaal, ledlichtje)
 • Instelbaar update-interval (2sec, 5sec,…)
 • Ultra-wideband-technologie (UWB) voor nauwkeurige metingen tot <15cm aan een hoge snelheid
 • Batterijduur: 2 tot 5 dagen
 • Herlaadtijd: 3u
 • Laadstroom: 500mA
 • Met CE- en FCC-certificering
 
 

Accessoires

Je kan de SafeDistance-wearable aanpassen aan jouw situatie. Niet alleen met verschillende alarmen of een instelbare afstand, maar ook dankzij twee accessoires zodat je het toestel kan dragen op een manier die bij jou past.

Riemclip

Riemclip

Met de riemclip maak je de SafeDistance-wearable eenvoudig vast aan je broek of mogelijks zelfs een ander kledingstuk.

Lanyard

Lanyard

Met de lanyard draag je de SafeDistance-wearable eenvoudig rond je nek.